Velux Innováció - Otthonirányítás felsőfokon

2017.04.12.

Velux Innováció - Otthonirányítás felsőfokon

VELUX INTEGRA® termékek kommunikációja otthonirányítási rendszerekkel


Az áprilistól kapható új VELUX KLF 200 interfésszel szinte minden intelligens otthon- és épületautomatizálási rendszerbe teljes körűen integrálhatók a VELUX elektromos termékek.

A technológiának köszönhetően kényelmessé, egészségessé és biztonságossá tehetjük épületeinket. A különféle gyártóktól származó elemek azonban különböző „nyelveken” kommunikálnak, és eltérő protokollok szerint működnek. A VELUX KLF 200 interfész az okosotthon vagy a BMS-rendszer szenzorain, illetve kapcsolóin keresztül a beérkező üzeneteket átalakítva a kívánt módon aktiválja a VELUX INTEGRA® elektromos termékeket.

Az interfész alapbeállításai kielégítik a leghétköznapibb integrációs igényeket, de egy webes eszközzel is elláttuk, amellyel speciális, egyéni beállítások és forgatókönyvek is létrehozhatók. A forgatókönyv az épületben található termékek kívánt pozícióba történő helyezését foglalja magában bizonyos körülmények között. 

Például:

  • Beállítható, hogy a riasztórendszer aktiválódása esetén a VELUX INTEGRA® ablakok becsukódjanak és a redőnyök leereszkedjenek.
  • Tetszés szerinti, szabványos fali kapcsolók használhatók a VELUX INTEGRA® termékek vezérléséhez. 
  • Az INTEGRA® ablakok CO2-/VOC-érzékelő használatával nyithatók és zárhatók. Ha elhasználódott a levegő a szobában, kinyitja az ablakokat, hogy friss levegőt engedjen a helyiségbe.
  • Az időjárásállomás által mért adatok beállított értékei esetén a VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakok nyitása-zárása automatizálható.
  • A napfényérzékelő a fényerősség mértékétől függően működésbe hozza a VELUX INTEGRA® redőnyöket a fény szabályozásához.

Mindegy, hogy az intelligens vezérlőrendszer IHC-, KNX- vagy LON-protokollt használ, a VELUX interfész értelmezi és átalakítja az üzenetet, és külső irányítás alá helyezi a VELUX elektromos termékeket. Az eredmény: a VELUX INTEGRA® termékek és az épületautomatizálási rendszerek teljes körű integrációja. 

KAPCSOLAT FELVÉTEL

TELJES NÉV *:
E-MAIL *:
megjegyzés / üzenet: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza